Laatste nieuws

Workshop Insectenhotel bouwen, zondag 11 juni 2017

17-05-2017

Zondag 11 juni 2017 van 10:00-12:00 uur workshop Insectenhotel bouwen.
Lees verder

Meer nieuws

 
  • Twitter account van Plukruin De Groote Wielen
  • Facebook account van Plukruin De Groote Wielen

Over Pluktuin De Groene Wielen


Een twitterbericht van wijkbewoonster Christel van Vught, en een aantal enthousiaste reacties uit de wijk, legden de basis voor een ‘pluktuin’ in De Groote Wielen. ‘Er is nog zoveel grond in De Groote Wielen waar niks mee gebeurt. Het zou een mooie plek kunnen zijn waar kinderen en volwassenen kunnen voelen, ruiken en zien dat er bloemen, groenten en fruit in de wijk groeien en dat niet alles uit de winkel komt.’
 
Op 27 maart 2012 hebben de initiatiefnemers een stichting opgericht, Stichting Pluktuin DGW geheten. Inmiddels heeft de pluktuin van 2012-2014 met succes naast Windkracht 5 aan de Deltalaan gelegen, dankzij het vele werk dat de initiatiefneemsters Christel van Vught, Rianne Geurts, Manon Nederpel en Olga Diemel hebben verzet. In 2015 hebben Rianne, Manon en Olga nogmaals de handen in elkaar geslagen en is de pluktuin verhuisd naar de huidige plek aan de Rosmalensedijk. De basis van de pluktuin is aangelegd door middel van grondverzet, het aanleggen van paden, entree en terras, alsmede het aanbrengen van een waterpomp, kruidenboten en rozenboog. Het terras wordt gedeeld met Watersportvereniging De Groote Wielen, die de buren van de pluktuin zijn geworden.
 
Het ‘raamwerk’ van de pluktuin is aanwezig. Nu kan iedereen naar hartenlust zaaien en oogsten. Voor nadere informatie over de spelregels van de pluktuin zie het tabblad 'spelregels'.

Pluktuin DGW bedankt in het bijzonder gemeente 's Hertogenbosch en Swanenberg Handelsonderneming voor het mede mogelijk maken van de pluktuin.
 
De Stichting is ingeschreven in het handelsregister van het Kamer van Koophandel onder nummer 54999677. De Stichting heeft tot doel het stimuleren van milieubewustzijn en milieu-educatie alsmede het bevorderen van ontmoeting van wijkbewoners en wijkgebruikers van de wijk De Groote Wielen te Rosmalen, en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de meest ruime zin. De Stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het realiseren van een pluktuin in de wijk De Groote Wielen te Rosmalen en het organiseren van diverse activiteiten voor kinderen en volwassenen in en rond de pluktuin.